עוגת גבינה אפויה קלאסית בציפוי פירות אדומים

מתאים לקוטר (24)

רשימת חומרים לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"

100 גרם חמאה מומסת

רשימת חומרים למלית:

750 גרם גבינה לבנה 5%

400 גרם (2 גביעים) שמנת חמוצה 15%

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

80 גרם (1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל

2 ביצים מידה L

גרידה מ- 1/2 לימון

לציפוי:

1 סלסילה פטל אדום

1 סלסילה אוכמניות

1 סלילה תותים קטנים

אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום 150 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית.

מכינים את הבסיס: במעבד מזון טוחנים את הביסקווטים יחד עם החמאה המומסת, עד לתערובת אחידה.

משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים היטב, שומרים במקפיא.

מכינים את המלית ואופים: בקערה גדולה מערבבים את גבינה לבנה יחד עם השמנת החמוצה לתערובת אחידה, מוסיפים את הסוכר, אינסטנט פודינג וניל, ביצים וגרידה וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על גבי הבסיס.

אופים למשך שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכזה, מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה לפחות.

מפזרים את הפירות האומים מעל, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.